veganistische diëtist

Als ik mensen vertel dat ik diëtist ben is de eerste aanname die zij maken dat ik nooit ongezond eet. Dat is natuurlijk niet waar, ook ik eet met regelmaat dingen die niet perse erg gezond voor mij zijn. Toch ben ik er persoonlijk van overtuigd dat af en toe een cheatmeal moet kunnen. Zeker wanneer je verder gezond eet en leeft, naar mijn mening is dat balans.

Het fabeltje dat vegan eten niet lekker zou zijn is vaak punt twee. Want, hoe kun je als vegan diëtist nou lekker eten? Dat dit een fabel is beschreef ik al eerder in een artikel, deze lees je hier. Kortom, dat ik vegan ben en diëtist betekend niet dat ik niet af en toe cheat.  Het is echter belangrijk dat het bij af en toe blijft en dat je niet doorslaat in eetbuien. Heb je hier wel last van, lees dan even mijn artikel over 5 tips tegen eetbuien.

1. Pizza

Bij mij staat pizza toch wel echt op nummer één. Ik denk dat ik dit toch minimaal eens per maand eet en veelal vaker. Persoonlijk ben ik team Domino’s en dan de BBQ variant. Sinds de introductie van de vegan pizza’s bij Domino’s en New York Pizza kom ik echt niets meer tekort.

Af en toe heeft de Lidl vegan diepvries pizza’s in het assortiment, deze vind ik ook echt een aanrader! Ze zijn goedkoop maar echt heel goed naar mijn mening. Mijn favoriete diepvriespizza blijft toch wel de pizza pesto van Natural Cool, maar deze kan ik zelf na het sluiten van Vegan Super nergens meer vinden.

2. Chocolade

Ik ben niet perse een zoetekauw en als ik eens trek heb in iets lekkers is het vaak toch hartig, maar chocolade is de uitzondering. Ik moet wel bekennen dat ik in het begin erg moest wennen aan de smaak van pure chocolade, want voorheen at ik altijd melkchocolade. Nu weet ik dat er genoeg vegan ‘melk’ chocolade te verkrijgen is, maar deze repen zijn vaak erg aan de prijs. Ik eet nu al tijden pure chocolade en wauw, wat een smaak!

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel heel cliché Tony Chocolonely en dan de smaak puur amandel zeezout. Qua vegan ‘melk’ repen gaan de Vego reep en de iChoc repen voor mij gelijk op. Ze zijn beide erg romig van smaak, maar wel aan de prijs. 

3. IJs

De dag dat vegan Ben en Jerry’s in de verkoop ging bij de AH was één van de mooiste dagen uit mijn leven. Ik denk dat ik sindsdien verslaafd ben, want wat is dat toch lekker. Heerlijk als toetje in het weekend of doordeweeks, gewoon omdat het kan. Nu zijn er natuurlijk veel vegan ijs varianten op de markt te vinden, maar voor mij persoonlijk staat de vegan Peanutbutter en Cookies toch echt op nummer één.

4. Satébroodje

Mensen die mij kennen weten hoe erg ik rotzooi als frikandelbroodjes miste, totdat de Vegetarische Slager het satébroodje op de markt bracht. Ik vind het heerlijk om af en toe zo’n broodje te halen. Het roept voor mij de herinnering op aan de middelbare school.

Door drukte ga ik vaak aan het einde van de dag naar de supermarkt. Als ik naar de AH ga vind ik bijna altijd de broodjes met een 35% kortingssticker. Voor degenen die de broodjes iets te prijzig vinden dus een tip. Ga aan het einde van de dag, mochten er broodjes over zijn, dan zijn deze afgeprijsd.

5. Oreo's

Last but not least, oreo koekjes. Ik ben nog niet iemand tegen gekomen die de oreo koekjes niet lekker vind. Mijn niet vegan vrienden waren in het begin enorm verbaasd als ik een pak oreo’s weg at, dat is toch niet vegan? O, echt wel! Ik denk dat ik verder niet veel over de koekjes hoef te zeggen, ik bedoel, wie kent ze niet?

Geef een reactie

Sluit Menu