veganistische diëtist

Voor sommigen is het toch altijd weer lastig, wat doe ik vandaag op brood. Het is voor velen moeilijk om buiten het standaard beleg te denken en dat snap ik wel. Ook ik besmeer mijn boterhammen toch al snel met pindakaas of humus. Hier is natuurlijk helemaal niets mee, vooral niet wanneer jij net zoals ik veel varieert met verdere toppings.

Dit recept is echter een keer iets anders dan de standaard smeersels. In dit recept laat ik jullie zien hoe je makkelijk en snel een heerlijk bonen mengsels kunt maken voor op brood. Het neemt weinig tijd in beslag en is weer eens iets anders. Daarnaast is het een handige manier om alvast een kleine portie peulvruchten binnen te krijgen.

Ingrediënten (voor 2 boterhammen)

  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 tomaten
  • 1 tl gerookte paprika
  • Snuf Hickory (rookzout)
  • 100 gram kidneybonen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en knoflook en snij de rode peper in dunne reepjes. Fruit deze in de pan. Gebruik hierbij ook de zaden van de rode peper.
  2. Snij vervolgens twee tomaten in blokjes en voeg dit samen met de gerookte paprika en hickory toe. Mocht je geen hickory hebben, voeg dan een snuf gewoon zout toe.
  3. Laat 100 gram kidneybonen uitlekken en spoel deze goed af. Voeg dit toe aan de rest en bak het geheel voor 6 minuten op een middelhoog vuur. Blijf ondertussen goed doorroeren.

Variatie tips

  • In dit recept heb ik gekozen voor kidneybonen, maar je kunt natuurlijk zelf bepalen wat voor soort peulvrucht je het liefst gebruikt.
  • Je kunt het gerecht makkelijk een Aziatisch tintje geven door de hickory te vervangen door sojasaus en taugé toe te voegen. Garneer de boel vervolgens met wat sesamzaadjes.

Geef een reactie

Sluit Menu