veganistische diëtist

Al een tijd geleden heb ik een foto op mijn social media geplaatst met daarop vegan eiersalade. Aan de hand van deze foto kreeg ik een aantal keer de vraag of ik het recept kon delen. Zodoende dat ik dit vandaag doe. Deze eiersalade is echt super geschikt voor luie zondagen en drukke feestdagen, of als je er gewoon zin in hebt natuurlijk. De eerste gedachte die wellicht in je op komt is dat dit recept moeilijk is. Maar niets is minder waar, je hebt dit letterlijk in 5 minuten klaar en het is echt een succes.

Ik eet de eiersalade zelf altijd op toastjes en af en toe op een broodje als ik soep eet. Ik heb de eiersalade nu al meermaals aan gasten geserveerd en dit is tot dusver altijd goed bevallen, zelfs niet vegan gasten vonden het heerlijk. Hieronder het recept.

Ingrediënten 

  • 150 gram tofu
  • ½ rode ui, zeer fijn gesneden
  • 4 eetlepels Mayolijn (Remia)
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel Kala Namak
  • Snuf chilipoeder
  • Lente ui

Bereidingswijze

  1. Pers het vocht uit de tofu, je kunt dit doen met een tofu pers of door de tofu in theedoeken te binden en er iets zwaars op te leggen. Dit laatste doe ik zelf.
  2. Verkruimel vervolgens de tofu in een kom. Zorg dat je de tofu niet te klein verkruimeld.
  3. Snij de rode ui erg fijn en doe ook deze in de kom.
  4. Voeg hier de Moyolijn aan toe en roer het geheel om. Zodra alles is gemixt voeg je de mosterd toe en roer je het geheel nogmaals om.
  5. Voeg nu de kurkuma, gerookte paprikapoeder, Kala Namak en chilipoeder toe en roer het geheel door totdat het mengsel een egale gele kleur heeft.
  6. Snij tot slot een lente ui in reepjes en gebruik dit om de eiersalade te garneren.

Variatie tips

  • Je kunt de lente ui vervangen door bijvoorbeeld bieslook om zo een wat traditionelere eiersalade te serveren.
  • Wil je een wat zachtere smaak, vervang dat de rode ui door een sjalotje. Hierdoor wordt de smaak van de eiersalade iets minder scherp.
  • Je kunt natuurlijk zelf kruiden naar keuze toevoegen aan de eiersalade, denk er wel om dat je geen extra zout toevoegt. Kala Namak is zout en wanneer je extra toe gaat voegen doet dit af aan de smaak.

Geef een reactie

Sluit Menu