veganistische diëtist

Hoewel ik groot fan ben van pannenkoeken als ontbijt, wil ik af en toe ook wat afwisseling. Daarom heb ik afgelopen week weer eens ontbijtmuffins gemaakt. Voorheen maakte ik dit met enige regelmaat, maar het recept is bij mij in de vergetelheid geraakt. Ik ben echt enorm blij dat ik de muffins afgelopen week weer een kans heb gegeven, want ze zijn wel echt heel erg lekker.

Naast dat de muffins lekker zijn, zijn ze ook nog eens gezond en echt heel erg goedkoop. Ik eet de muffins voor ontbijt en zodoende dat ik ze ontbijtmuffins noem, maar je kunt ze natuurlijk ook als gezond tussendoortje eten.

Ingrediënten 

 • 125 gram havermout
 • 100 ml plantaardige melk
 • No-egg
 • 1 ½ banaan
 • 1 zakje bakpoeder
 • 2 el koek en speculaaskruiden
 • 1 ½ handje blauwe bes

Bereidingswijze

 1. Verwarm de over voor op 200 graden.
 2. Doe de havermout in een kom samen met de plantaardige melk en de banaan en blend dit kort met de staafmixer totdat de banaan goed door het geheel heen is gemixt.
 3. Bereid de no-egg volgens de verpakking en voeg deze toe samen met de koek en speculaaskruiden en de blauwe bessen. Roer dit door totdat alle ingrediënten goed zijn verdeeld.
 4. Doe vormpjes in de muffintray of vet deze in en verdeel vervolgens het beslag over de vormpjes.
 5. Bak de muffins in 20 minuten goudbruin.

Variatie tips

 • Je kunt de koek en speculaaskruiden vervangen door kruiden naar keuze, bijvoorbeeld kaneel.
 • Om de muffins zoeter te maken kun je dadels toevoegen, maar ook siroop of kokosbloesemsuiker.
 • Voor de sporters onder ons: door wat eiwitpoeder toe te voegen maak je van deze muffins een ideale snack na het sporten.

Geef een reactie

Sluit Menu