ontvang advies op maat

Gezondheid bestaat uit meer dan enkel voeding. Daarom kijken wij naast voeding ook naar bewegen en supplementen. Aan de hand van het intake concult stellen wij een advies op dat aansluit bij jou wensen en doelen.

opzoek naar balans

Mijn visie is groen. Daarom heb ik mij als diëtist gericht op veganisme. Momenteel help ik als vegan diëtist diverse cliënten. Hierbij ondersteun ik in plantaardige voeding, maar ook bij ziekte. Uit de praktijk blijkt dat extra hulp veelal nodig is voor het hanteren van een gezonde, plantaardige leefstijl. Daarnaast kent onze maatschappij veel welvaartsziekten waarbij extra begeleiding noodzakelijk is. Dus, wil jij afvallen of aankomen? Heb je vragen over veganisme en sport? Ben je benieuwd of je dagelijks voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of heb je voedingsadvies nodig bij ziekte? Laat mij jou dan helpen.

Uit mijn ervaring als vegan diëtist weet ik dat niet ieder voedingsadvies bij dezelfde persoon past. Daarom werk ik met persoonlijke voedingsadviezen. De voedingsadviezen van Pura Valeo zijn speciaal voor jou op maat gemaakt. Dit doe ik zodat de adviezen goed aansluiten bij jou wensen, doelen en leefstijl. Ik ben werkzaam als vegan diëtist, dit houdt in dat mijn adviezen ‘groen’ van aard zijn. Echter, je bent ook welkom als je nog niet plantaardig eet!

wat ik als vegan diëtist voor jou kan betekenen

bij plantaardige voeding

 • Optimalisatie van de voeding
 • Gezonde leefstijl
 • Veganistische, vegetarische of flexitarische voeding
 • Veganisme en sport
 • veganisme en zwangerschap
 • rauw veganistische voeding

bij medische klachten

 • Afvallen
 • aankomen
 • GEWICHTSPROBLEMEN (onder of overgewicht)
 • Eetstoornissen en emotie eten (ervaringsdeskundige)
 • hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterol
 • maag en darmklachten

mijn werkwijze

Voorafgaande aan het consult heb ik eerst informatie van jou nodig. Daarom stuur ik jou voor onze eerste afspraak een intakeformulier toe per mail. Hierbij kan worden aangegeven welk pakket je wil (zie hieronder). Daarnaast zal ik aan de hand van jou hulpvraag bepalen of het noodzakelijk is dat jij een eetdagboek bij gaat houden. Al deze informatie zorgt ervoor dat ik de tijd die wij hebben  tijdens ons eerste consult zo goed mogelijk kan benutten. 

Het eerste consult duurt 90 minuten en vindt plaats via Skype. Tijdens dit consult maken wij kennis en zal ik vagen stellen om meer te weten te komen over jou huidige leefstijl. Zo kunnen wij samen kijken wat ik precies voor jou kan betekenen  en wat jou wensen zijn. Na afloop van dit eerste consult ontvang je van mij een persoonlijk voedingsadvies. Deze zal volledig aansluiten bij jou doelen, wensen en leefstijl. 

Tijdens dit eerste consult zullen wij meteen een vervolgconsult inplannen. Een vervolgconsult duurt 30 minuten. Tijdens dit vervolgconsult zullen wij de resultaten bespreken. Eventueel wordt jou persoonlijke plantaardige voedingsadvies uitgebreid of aangepast.

pakketten

BASIS

Basis Voedingsadvies
120
 • Eerste consult van 90 minuten
 • Vervolgconsult van 30 minuten
 • Voedingsadvies op maat
 • beweegadvies op maat
 • supplement advies
 • 3-daags eetschema
 • Advies wordt toegestuurd in PDF bestand

DELUXE

DELUXE VOEDINGSADVIES
180
 • Eerste consult van 90 minuten
 • 3 vervolgconsulten van 30 minuten
 • Voedingsadvies op maat
 • beweegadvies op maat
 • Supplement advies
 • 7-daags eetschema
 • Advies wordt toegestuurd in PDF Bestand
Aanbevolen

DUO

DUO Voedingsadvies
300
 • Eerste consult á 90 minuten p.p.
 • 3 Vervolgconsulten á 30 minuten p.p.
 • Voedingsadvies op maat
 • beweegadvies op maat
 • supplement advies
 • 7-daags eetschema
 • Advies wordt toegestuurd in PDF bestand

Vergoeding

Sinds 1 januari 2013 is een bezoek aan de diëtist opgenomen in de basisverzekering. Daarom wordt de diëtist vergoed door de zorgverzekeraar. Dit vanuit het eigen risico. In totaal worden 3 behandeluren vergoed. Tevens worden in sommige gevallen extra behandeluren vergoed. Dit is afhankelijk van je polis. Diëtistenpraktijk Pura Valeo heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Daarom dien jij zelf als cliënt de factuur in bij de zorgverzekeraar. Het bedrag voor de behandeling wordt vaak eerst door jou voldaan (hierop kunnen uitzonderingen worden gemaakt). De factuur voor de behandeling dient binnen 14 dagen per bankoverschrijving voldaan te worden. Binnen 7 tot 14 dagen na het indienen van de factuur ontvang jij 75 tot 100% van de behandeling terug. De hoeveelheid is echter afhankelijk van jou zorgverzekeraar. 

Sinds augustus 2011 is een diëtist direct toegankelijk. Dit houdt in dat je bij de meeste zorgverzekeraars geen doorverwijzing nodig hebt van een huisarts of arts. In veel gevallen wordt het consult vergoed zonder doorverwijzing. Toch ondersteunen niet alle zorgverzekeraars de directe toegankelijkheid. Wanneer de zorgverzekeraar de directe toegankelijkheid niet ondersteund, heb je een verwijsbrief nodig. Deze dient meegenomen te worden naar het eerste consult. Neem bij twijfel contact op met je verzekeraar. 

Zij gingen je voor

"Tijdens de overgang ben ik flink aangekomen. Twee jaar lang heb ik ieder dieet geprobeerd en niets hielp. Via een vriendin kwam ik bij Manon terecht en heb ik een afspraak gemaakt. In 4 maanden heb ik mijn streefgewicht bereikt en nu werken we aan het behouden ervan. Ik ben zo ontzettend blij met de begeleiding die ik van Manon krijg. Ik heb dankzij haar echt mijn leefstijl kunnen verbeteren. " - Elbrich B. (56 jaar)
" Manon heeft mij echt super begeleid. Ze luistert goed en doet ook direct iets met je vraag. Ik me tijdens ieder gesprek begrepen gevoeld en voelde me altijd op mn gemak. Ook dacht ze enorm mee met mijn planning en kon ik ook in de avonden bij haar terecht. Echt een aanrader! " - Jette de V. (27 jaar)
" Het advies is goed, helder en uitgebreid. De tijden waren flexibel en de gesprekken online. Beviel erg goed. " - Arno W. (47 jaar)
" Ik heb eerder veganistisch gegeten, maar haakte af door een ijzertekort. Het bleef toch knagen dus ik besloot het weer een kans te geven. Deze keer onder begeleiding. Ik voel me energiek en mijn bloedwaarden zijn nog nooit zo goed geweest. " - Emma P. (32 jaar)
" Sinds ongeveer mijn dertiende heb ik moeite om aan te komen. Ik sportte met enige regelmaat en was wat meer gaan eten, mocht niet baten. Ben nu al 5 kilo aangekomen met een mooie verhouding tussen spier en vet. Echt bizar hoeveel vooruitgang ik heb kunnen boeken. " - Mathijs van W. (23 jaar)
" Ik ben herstellende van mijn eetstoornis en Manon helpt me hierbij. Ze luistert goed en begrijpt me ook echt door haar eigen ervaring. Tijdens de gesprekken voelt het echt alsof ik alles kan delen en dat ik de controle heb. Ik ben er nog niet maar weet zeker dat het me met de hulp van Manon gaat lukken. " - Nadja P. (19 jaar)
Sluit Menu