Waarom koos ik groen?

Er zijn vele redenen om over te stappen naar een plantaardig dieet of zelfs vegan lifestyle. De aanleiding daartoe is vaak persoonlijk, maar soms ook gewoon heel logisch. Dit is mijn verhaal.

plantaardige diëtist

plantaardige diëtist

Ik ben Manon Weening, een vegan diëtist en oprichtster van plantaardige diëtistenpraktijk Pura Valeo. Ik ben mijn praktijk in januari 2018 gestart. Het is altijd mijn droom geweest en ik ben dan ook heel blij dat ik dit heb kunnen waarmaken. Ik vind gezondheid erg belangrijk, en dit is dan ook altijd een interesse van mij geweest. Zelf heb ik ervaren wat de impact van voeding is op lichaam en geest. Ik ben er dan ook van overtuigd dat plantaardige voeding een medicijn kan zijn. Helaas wordt dit krachtige geneesmiddel vaak vergeten bij de hedendaagse welvaartsziekten. 

Als tiener begon voeding een grote rol voor mij te spelen. Zoals velen begon k met het volgen van diëten om wat kilo’s kwijt te raken. Helaas ben ik hierin doorgeslagen en ontwikkelde ik in mijn tienerjaren een eetstoornis. Na velen jaren behandeling kon ik de ziekte achter mij laten, maar ik bleef achter met een ongezonde leefstijl. Ik at na jaren weer zonder na te denken, wat een heerlijk gevoel gaf, maar daardoor verviel ik weer in een ongezonde leefstijl. Van niet eten, naar ongezond veel eten. Het was tijd voor mij om balans te vinden in mijn leefstijl.

waarom de keuze voor vegan diëtist?

In de periode dat ik zoekende was naar balans begon ik aan mijn opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanze Hogeschool. Tijdens mijn opleiding leerde ik veel over voeding, maar bovenal wat een gebalanceerd dieet inhoud. Mijn studie bestond uit veel practica waarbij we dagen in de keuken stonden, heerlijk vond ik dit. Hier vond ik mijn passie voor koken en lekker eten. Tijdens mijn opleiding maakte ik kennis met plantaardige diëten en hier is mijn passie voor een groene voeding dan ook ontstaan. Ik las onderzoek na onderzoek over de voordelen van een veganistische voeding, zag documentaire na documentaire. De knop ging bij mij uiteindelijk om tijdens een les ‘levensmiddelenleer’ waarin wij dieper in gingen op de stand van zaken in de bio-industrie. Dit opende mijn ogen en was het begin van een groene leefstijl en de vegan diëtist die ik nu ben.

De omslag naar een plantaardige leefstijl verliep vrij moeizaam. Door mijn opleiding was ik constant in contact met onder andere dierlijke voeding. Dit vond ik erg lastig. Daarnaast moest ik weer veel tijd en aandacht stoppen in mijn voeding, dit vond ik best spannend omdat ik lang bang ben geweest voor een terugval. Uiteindelijk heb ik de knop helemaal kunnen omdraaien door mijn stage bij Vegan Super. Dit is voor mij een hele mooie, maar vooral hele leerzame periode geweest. Inmiddels ben ik afgestudeerd als diëtist en sta ik volledig achter een plantaardige leefstijl. Dit draag ik uit door werkzaam te zijn als vegan diëtist in een plantaardige diëtistenpraktijk.

Mijn Missie en Visie

Met mijn vegan diëtistenpraktijk hoop ik de instapdrempel laag te kunnen houden. Ik vind bewustwording van de voedingskeuzes die wij dagelijks maken belangrijk. Onze voedingskeuzes beïnvloeden niet alleen ons, maar  ook dier en milieu. Daarom wil ik graag mensen begeleiden die meer tot volledig plantaardig willen eten (of die dit al doen). Ik ben ervan overtuigd dat goed advies, juiste informatie en vooral inspiratie van belang zijn. Daarom is iedereen welkom in mijn praktijk. 

Zij gingen je voor

"Tijdens de overgang ben ik flink aangekomen. Twee jaar lang heb ik ieder dieet geprobeerd en niets hielp. Via een vriendin kwam ik bij Manon terecht en heb ik een afspraak gemaakt. In 4 maanden heb ik mijn streefgewicht bereikt en nu werken we aan het behouden ervan. Ik ben zo ontzettend blij met de begeleiding die ik van Manon krijg. Ik heb dankzij haar echt mijn leefstijl kunnen verbeteren. " - Elbrich B. (56 jaar)
" Manon heeft mij echt super begeleid. Ze luistert goed en doet ook direct iets met je vraag. Ik me tijdens ieder gesprek begrepen gevoeld en voelde me altijd op mn gemak. Ook dacht ze enorm mee met mijn planning en kon ik ook in de avonden bij haar terecht. Echt een aanrader! " - Jette de V. (27 jaar)
" Het advies is goed, helder en uitgebreid. De tijden waren flexibel en de gesprekken online. Beviel erg goed. " - Arno W. (47 jaar)
" Ik heb eerder veganistisch gegeten, maar haakte af door een ijzertekort. Het bleef toch knagen dus ik besloot het weer een kans te geven. Deze keer onder begeleiding. Ik voel me energiek en mijn bloedwaarden zijn nog nooit zo goed geweest. " - Emma P. (32 jaar)
" Sinds ongeveer mijn dertiende heb ik moeite om aan te komen. Ik sportte met enige regelmaat en was wat meer gaan eten, mocht niet baten. Ben nu al 5 kilo aangekomen met een mooie verhouding tussen spier en vet. Echt bizar hoeveel vooruitgang ik heb kunnen boeken. " - Mathijs van W. (23 jaar)
" Ik ben herstellende van mijn eetstoornis en Manon helpt me hierbij. Ze luistert goed en begrijpt me ook echt door haar eigen ervaring. Tijdens de gesprekken voelt het echt alsof ik alles kan delen en dat ik de controle heb. Ik ben er nog niet maar weet zeker dat het me met de hulp van Manon gaat lukken. " - Nadja P. (19 jaar)
Sluit Menu